MiMaVeSuunnitteleeJaKuvaa -web©

Loading...

Groove

Webdesigndroid image/svg+xml Webdesigndroid MiMaVe.design.photo All rights reserved

Laitteisto ja tekniikka

Tässä käydään läpi työskentelyprosessia ja laitteistoa.

Lue lisää artikkelista.

Työskentelyprosessi

Keskeisin työskentelyprosessi koostuu kuvien tiedostonhallinta- ja raakamuunninsovelluksesta, bittikarttakuvankäsittelyohjelmasta, vektorigrafiikkaohjelmistosta, julkaisuohjelmasta ja teksti/koodauseditorista. Näiden tukena toimiin fonttiohjelmistoa ja webpalveluille testaus- ja kasausalustaa yms. Myös äänen ja liikkuvan kuvaan on ohjelmistonsa. Värimäärittelyjen tarkkuus pidetään tarkkana kalibroidulla kuvankäsittelyyn tarkoitetulla näytöllä. Tämän prosessin avulla voidaan kaikki tarvittavat osa-alueet yksilöidä.

Kuvauskalusto

Kuvauslaitteistona toimii digijärkkäri, johon on tarjolla 50mm, 15-30mm laajakulma, 70-300mm telezoom makro ja perus 18-55mm linssit. Näillä pitäisi selvitä suurimmasta osasta tilanteista. Käytössä on myös muuta kuvauskalustoa ja esim. muutama digijärkkäriinkin sopiva filmiajan linssi ja jalustoja, filttereitä jne. Valaistuspuoli hoidetaan kolmen jatkuvanvalon kuvaussetillä, joihin on pehmeää valoa tuottavat softboksit. Salamapuoli hoituu käsisalamoilla ja yhdellä lamppuun sijoitettavalla salamalla.

Kuvaustaustoja ja rekvisiittaa löytyy kohtuullisesti. Tilat esim. tuotekuvaukselle on saatavilla. Suuremmille kuvattaville esineille ja muulle kuvaukselle on etsittävä sopivat tilat tai miljöö.


Muu laitteisto

Erityisesti nykypäivänä tarvitaan monilla eri alustoilla ja muodoissa olevia laitteita, jotta voidaan varmistaa esim. verkkosivujen toimivuus ja käyttömukavuus.  Käyttöjärjestelmistä käytössä on linux-pohjainen käyttöjärjestelmä, windows, ios (apple) ja android. Testauslaitteistoa löytyy pöytäkoneista, kannettaviin, älypuhelimiin ja tabletteihin.

Käyttöjärjestelmissä ja eri laitteissa voi olla ihmeellisiä erikoisuuksia. Kaikkea ei kuitenkaan voi testata, mutta näillä on tarkoitus pystyä kattamaan vaihtelevuutta kohtuullisen hyvin.

Käytössä on myös jonkin verran erilaisia instrumentteja yms. jotta myös ääni ja puhe saadaan kohtuullisesti tuotettua.

Monipuolisuutta

Tämän laitteisto- ja ohjelmistokokonaisuuden avulla voidaan tuottaa yksilöllistä materiaalia. Oli sitten kyseessä graafinen ilme logoineen ja fontteineen, tuotekuvat tai henkilökuvat, verkkosivut tai muut julkaisut tai kaikki tämä yhdessä.

Thematics