MiMaVeSuunnitteleeJaKuvaa -web©

Loading...

Groove

Webdesigndroid image/svg+xml Webdesigndroid MiMaVe.design.photo All rights reserved

Kuva kuukaudessa Monochrome

Monochrome

Marraskuun 2017 kuvakuukaudessa aiheena on musta-valko tai monochrome (laajempi käsite). Artikkelissa yritetään avata monokromaattisten kuvien salaisuuksia.

Lisää kuvia ja ”harmahtavia” tarinoita löytyy artikkelista

Mustavalkoista värillistä mustavalkoista.

 Yritin ajatella kuvattaessa mustavalkoisesti, kuvattu värien kanssa ja muunnettu oikeaan asuun jälkikäsittelyssä. Yksivärisyys on mielenkiintoista, se luo niin erilaisia mahdollisuuksia, se rajaa, mutta tuo myös esille sellaista mitä ei kaiken väri-informaation keskeltä huomaa. Eri värit reagoivat erilailla ja nykyisillä ohjelmilla saat periaatteessa täysin vapaat kädet, mielikuvitus ja taito on rajana. Monokromaattisessa tekstuurit, valon ja varjon suhde, liike, focus ja ei-focus korostuvat ja saavat omat ulottuvuutensa. Olen kyllä kuvannut jonkin verran järkkärillä mustavalkofilmille, mutta digi tuo väri- ja valoisuusinformaation niin kosketeltavasti esille.


Näissä kuvissa olen siis pyrkinyt kuvattessa ajattelemaan mustavalkoisen näkökulmasta ja hakenut tekstuureja, focusta, liikettä ja valon ja varjon leikkiä. Toivottavasti kuvista saa jotain irti ja ehkä jonkin ahaa- elämyksen… Viimeisimmät kuvapostaukset blogissa taitavat muodostaa selkeän teeman, joka kulminoituu tähän monokromaattisuuteen… Musta ja valkoinen piste(et) ja skaala näiden välissä. Mustassa ei ole informaatiota monokromaattisessa, kuten ei värillisessäkään. Valkoisessakaan tätä tietoa ei ole: missä menee rajat ja miten nämä toimivat. Mitkä ovat niiden funktiot kuvassa? Tarkennukset, kontrastit etc, ect. toimivat kaikki tällä tasolla. Kysymyksiä riittää…

Thematics