MiMaVeSuunnitteleeJaKuvaa -web©

Loading...

Groove

Webdesigndroid image/svg+xml Webdesigndroid MiMaVe.design.photo All rights reserved

Kuva kuukaudessa Stilleben 2.0

Helmikuun 2018 kuva kuvakuukaudessa aiheena on Stilleben

Stillebensorvin äärellä taas. Edellisellä kerralla oli pyrkimys päästä edes kohtuu lähelle renessanssi-/barokki- ajan öljymaalauksia valokuvalla. Pehmeä valo, valon suunta, asettelu, syväterävyys yms. ja jälkikäsittelyä. Kai niissä oikeanlainen ”viba” on, parantamisen varaa tietenkin aina on. Nyt oli pyrkimys tehdä 2000-luvun stillebeneitä, eli stilleben 2.0.

Fiilistelin Man Ray:tä ja aattelin, että minkänäköisiä olisivat stillebenit uudella vuosituhannella. Man Ray:llä oli aivan uskomaton silmä, kannattaa siis tutustua 1900-luvun jättiläiseen. Näissä ei nyt suoraan ole pyritty Man Ray:tä kohti, mutta voimakkaiden kontrastien käyttö kyllä oli mielessä. Katselkaas 2000-luvulle pyrkiviä stillebeneitä alla. Pidän ”stilleben” -muodosta aivan valtavasti. On äärimmäisen kiehtovaa tutkiskella kuinka valo, varjot, valonlaatu jne. vaikuttavat kuvattaviin pintoihin ja muotoihin. Kuvissa on valkoiset kehykset. Selkeä rajaus valkoisella oli tarpeen kuvien sävyjen ja luonteen takia.


Tätä osa-aluetta tulen aivan varmasti kehittämään vielä jatkossa. Kyse ei ole siitä, että lätkäisee pöydälle joitakin esineitä ja räpsii, vaan kyse on valon, materiaalien, varjojen, pintojen yms. opiskelusta. Tarkoituksena on tietenkin saada jotain kaunista aikaan, tai ainakin esteettisesti vaikuttavaa. Toivottavasti kuvista saa jotain iloa! Uudet kujeet uudella kertaa…

Thematics