MiMaVeSuunnitteleeJaKuvaa -web©

Loading...

Groove

Webdesigndroid image/svg+xml Webdesigndroid MiMaVe.design.photo All rights reserved

Kuva kuukaudessa Hetki

Maaliskuun 2018 kuva kuukaudessa paketin aiheena on ”hetki”. Valokuvaukseen liittyy keskeisesti käsitys katoavaisten hetkien tallentamisesta. Valokuva pysäyttää ajan, tallentaa hetken ja muistaa tilanteen. Eihän tämä tietenkään totta ole, mutta keskeinen maailmankuvamme illuusio se tietenkin on.

Lisää hetkellistä höpinää ja kuvia artikkelissa.

Kuva ei ole totuus, eikä se ole se tietty hetki, vaikka kuinka niin haluttaisiin. Valokuvaus on kuitenkin hetkien taidetta ja hetkien muistia, tai ainakin pyrkii tähän. Hetkellä ei tarkoiteta tässä vain sitä, että on käytetty mahdollisimman lyhyttä valotusaikaa, kilpa jossa jää aina toiseksi… Kuvien tarkoitus olisi ilmentää ”hetkiä”, siis katoavia tunnelmia, näkymiä, tuntemuksia jne. Tällaisiin hetkiin valokuvalla on mielestäni mahdollisuuksia. Kyse on siis ymmärtämisestä, ei hetkellisistä ajallisista totuuksista. Kuvat yrittävät välittää enemmän kuin hetken, ne yrittävät välittää tuntemuksen hetkestä, kokemuksen hetkestä.


Yllä olisi nyt tarjolla muutama eri tyylisesti tyyliteltyI ”hetki” valokuvan muodossa. Pysähdy siis hetkeksi tässä ja nyt, jää hetkeksi tähän hetkeen…

Nauti hetkistä!