MiMaVeSuunnitteleeJaKuvaa -web©

Loading...

Groove

Webdesigndroid image/svg+xml Webdesigndroid MiMaVe.design.photo All rights reserved

Kuva kuukaudessa Lumi

Huhtikuun 2018 kuvakuukaudessa aiheena on lumi, tuo valkoinen vaippa, tai usein se kyllä taitaa olla harmaan kelta-ruskea. Näissä saadaan nyt nauttia enemmän siitä valkoisuudesta.

Lisää kuvia ja jorinaa artikkelissa.

Lumi tuo luonnon oma heijastin. Nyt kun lumet ovat aikalailla jo sulaneet tai ainakin näyttää ”kohtuullisen rumalta”, voidaan palata hetkeksi tarkastelemaan lumen kauneutta. Huhtikuun kuva kuukaudessa aiheena on siis lumi. Lumi on erittäin haastava ja mielenkiintoinen kuvattava. Lunta voi kuvata itseään tai käyttää sen valoisuutta ja heijastusominaisuuksia muutenkin kuvaa rakentamaan. Yllä oleva kuva on jo todella kärjistetty tapa käyttää ”lumista” kennolle tallentunutta informaatiota. Yleisesti ottaen lumen kuvaamisessa on vähän samankaltaisia ongelmia kuin valon kuvaamisessa. Liian ”hyvä kuva” skarppi, kontrastinen ja dynamiikaltaan laaja kuva, ja lumi katoaa. Mielestäni onnistuneita ”lumikuvaus” esimerkkejä on alla galleriassa, sinä saat itse arvioida. Kyse onkin ehkä enemmän siitä mitä lumella tarkoitetaan, miltä se tuntuu, tuoksuu etc. näitähän asioita on tosi helppo kuvata ????. Jos taide kiinnostaa niin kannattaa tsekata esim. ”Kuukkelista” Maruyama Okyo: pines ja snow. Siinä on tavoiteltavaa myös valokuvalle. Valokuva on tietenkin eri asia kuin stylisoitu maalaus, mutta fiilistä voi ainakin hakea. Valo ja varjo leikkii lumella ja sävyt sulavat lumiseen maisemaan. Lumi tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia, pitää vain nyt vähän taas odotella seuraavia, jos ei sitten oikein pohjoiseen lähde…


Yllä galleriassa olisi siis lumiaiheisia kuvia. Kuvissa on haettu tarkoituksella vähän eri tyylejä ja tutkittu sitä mitä lumella voi tehdä ja mitä siitä saa irti. Tarvitaan kyllä erilaisia kikkoja niin kuvausvaiheessa kuin jälkikäsittelyssäkin, jotta saa ”tunteen” lumesta esiin. Opittavaa tietenkin on vielä vaikka kuinka, mutta muutama uusi oivallus tuli ainakin. Toivottavasti niistä saa jotain iloa. Uudet kujeet taas uudella kertaa…

Lumi, luonnon oma heijastin!

Thematics