MiMaVeSuunnitteleeJaKuvaa -web©

Loading...

Groove

Webdesigndroid image/svg+xml Webdesigndroid MiMaVe.design.photo All rights reserved

Kuva kuukaudessa Mustan mailla


Monochrome: mustan mailla

Toukokuun 2018 kuvakuukaudessa aiheena on the ”Darkside” tai kai oikeastaan valo, tai valo/varjo?

Paluu mustavalkokuvien maailmaan. Jos edellisellä kerralla oli kyse mustavalkoisen yleisten aspektien tutkiskelusta (sävyskaala, liike etc.), nyt tarkastellaan tarkemmin mustan päätä.

Lisää valoa ja varjoa artikkelissa.

Seikkaillaan vähän mustan mailla. Pointti ja tutkiskelun lähtökohta on tavallaan ”chiaroscuro”. Tämä kirkas/hämärä -laibeli lätkäistään usein voimakaskontrastisille kuville, joissa on tavallaan aika selkeät valokohdat. Maalaustaiteessa esim. Caravaggio on mielestäni hyvä esimerkki tästä. Tässä kuva kuukaudessa paketissa ei kuitenkaan ole värejä, mutta periaate on ainakin sinnepäin. Chiaroscuroon palataan myöhemmin kyllä monesti värillisenäkin. Näissä kuvissa on siis tarkoituksella haettu jo kuvattaessa monochromea varten voimakkaita tummia ja vaaleita alueita. Yritetty siis nähdä chiaroscuroa ja sitten räpsitty.


Yllä olisi siis tarjolla muutama mustan päätä hamuava monochrome. Paljon tutkiskeltavaa ja opiskeltavaa näissä vielä on, mutta taas muutama askel eteenpäin ”täydellisen” kuvan etsinnässä. Hyvä tässä etsinnässähän on se, että täydellisyyttähän ei tietenkään edes ole, paitsi jos kyky uuden oppimiseen katoaa tyystin…

Thematics