MiMaVeSuunnitteleeJaKuvaa -web©

Loading...

Groove

Webdesigndroid image/svg+xml Webdesigndroid MiMaVe.design.photo All rights reserved

Kuva kuukaudessa Valokuvamaalaus

Heinäkuun 2018 kuva kuukaudessa aiheena on valokuvamaalaus. Aihetta on myös sivuttu jo aikaisemminkin kamera pensselinä ja zoomaus-kikkailu poustauksissa.

Lisää höpinää ja kuvia valokuvamaalauksesta artikkelissa.

Työkaluihin kuuluu seuraavia: kohde pysyy paikalla; sinä ja kamera liikkuu, kohde pysyy paikalla; maalaat kameralla (kamera pensselinä), kohde ja kamera pysyy paikalla; linssin zoomaus muuttuu, kohde ja kamera pysyy paikalla; tarkennus muuttuu.  Nämä ovat siis lähtökohtaiset työkalut. Kuvaajasta on sitten kiinni miten niitä käyttää ja yhdistelee. Tärkeintä kai on lopputulos. ”Maalauksiin” on haettu vähän eri tyylejä, mutta varmaan esim. Gallen-Kallelan ja aikalaisten tyyliä ja esim. Munchin ja van Goghin tyylistä ”pensselin” käyttöä ja esim. Monet -tunnelmaa mielestäni ainakin löytyy. Olen myös aika tyytyväinen yhden ”valokuvamaalauksen” moderniin/abstraktiseen ilmeeseen. On se vaan äärimmäisen mielenkiintoista kuinka voit maalata valokuvaamalla. Kyllä varmaan taiteilijat ovat leikkineet näkökyvyllään ja käyttäneet eri välineitä, kohdistaneet silmiensä tarkennuksen muualle kuin suoraan kohteeseen, kuten kameralla, tai siristeelleet ja käyttäneet esim. Camera Obscuraa esim. Vermeer. Kuvien tekstuurit eivät siis ole photarin/gimpin efektejä vaan kameran käytön ja ”kehitysvaiheen” tuloksia. Äärimmäisen mielenkiintoista, mutta ei helppoa…


Tuossa yllä nyt on muutama ”valokuvamaalaus”. Toivottavasti ne tuovat edes jotain iloa ja esteettisiä kokemuksia. Kamera on työkalu ja monesti valokuvauksessa mokina pidettyjä asioita voi käyttää hyödyksi: liike-epätervyys, epätarkkuus etc. Näitä tulen aivan varmasti vielä kehittelemään ja aion syventyä aiheeseen enemmän…

Kameralla voi maalata!

Thematics