MiMaVeSuunnitteleeJaKuvaa -web©

Loading...

Groove

Webdesigndroid image/svg+xml Webdesigndroid MiMaVe.design.photo All rights reserved

Kuva kuukaudessa Lintu lento

Lokakuun 2018 kuva kuukaudessa aiheena on lintujen lento. Kyse ei ole mistään kaikista helpoimmasta kuvattavasta. Nämä kuvat tässä ovat kuitenkin enemmän tunnelmakuvia kuin ”tieteellisiä” kuvia.

Lisää kuvia ja höpinää artikkelissa…

Lintujen kuvaaminen lennosta vaatii kyllä aikalailla harjoittelua. Täytyy tuntea laitteisto ja/tai kuvauskalusto ja tekniikka: Objektiivi, ainakin minun tapauksessa ainut järkevä tapa on seurata lentoa käsitarkenteisesti. Kameran rungon asetukset ja objektiivin vaikutukset on hyvä tuntea. Valotus pitää olla valmiiksi tsekattuna ja suljinaika riittävän lyhyt. Aukon on hyvä olla riittävän suuri ja jalusta on mielestäni erittäin tärkeä. Jalusta antaa seuraamiselle tukipisteen. Kuvaaminen ei onnistu vielä sittenkään vaan vaatii odottamista ja odottamista ja odottamista. Et ehdi mukaan, jos kaikki ei ole valmiina, ja kaiken lisäksi, et ehdi mukaan jos et melkein ole kokoajan kiinni etsimessä. Vaikka kuvia räpsii paljonkin on niistä paljon hyödytöntä, siis kannattaa pistää asetukset niin, että saa mahdollisimman tiheään kuvia: laukaisin pohjaan ja lentoa seuraamaan ja samalla säädät koko ajan tarkennusta. Ei ole helppoa ja tsäkällä on vaikutuksensa, mutta kyllä kehitystäkin lentokuvien kuvaamisessa tapahtuu, vielä on kuitenkin piitkä matka edessä…

Yksi keskeisin asia lintujen lennon kuvaamisessa on paikka, paikka ja paikka, siis pitää olla hollilla, niin se vain on. Olet auttamatta myöhässä, jos lähdet lentäviä lintuja etsimään tai reagoit niihin… Siis tsäkää, odottelua ja taitoa, kahta voi aina parantaa: odottelua ja tsäkää… ????


Yllä nyt on muutama lintujen lentokuva. Aina voi olla parempia, eri tyylisiä yms. Näissä kuvissa on kuitenkin haettu lentämisen ”olemusta” lentokyvyttömien olioiden näkökulmasta. Mitä siis lentäminen on, miltä se ”tuntuu”. Kuvat on siis valittu ja käsitelty tästä näkökulmasta, niissä on siis käytetty vähän eri tyylejä ja taiteellista vapautta raakakuvaohjelmiston puitteissa kuitenkin. Ihailkaamme hetki ”romantisoituja” lintuja lennossa. Voithan tietenkin itse apuvälineiden avulla lentää tai liitää jonkin aikaa, mutta et voi heilutella käsiäsi tai miksei varpaita ja lähteä ilmojen teille… Toivottavasti kuvista saa lentämisen fiiliksen, se on ainakin tarkoitus.

Katse taivaalle ja varpaita heiluttelemaan! En siis kehota lentokokeiluihin varpaita heiluttelemalla, vaan ratkaisua pitkäaikaiseen paikallaan seisomiseen… ????

Thematics