MiMaVeSuunnitteleeJaKuvaa -web©

Loading...

Groove

Webdesigndroid image/svg+xml Webdesigndroid MiMaVe.design.photo All rights reserved

Kuva kuukaudessa Salamia taivaalla

Ette voi uskoa tätä: taivaalla oli salamia, ei kuitenkaan mitään italialaista, vaikka jotkut sortit ovat aivan jumalallisia, vaan ihan suomalaisia salamia. Ukko ylijumalan ”aivastuksia” tai ruuansulatusvaivoja, hmm miten se nyt oli? Vai norssi Thorin kipunoita tai Odinin kihtikö se oli? Nam, italialaista salamia… Eiku ihan oikeesti, lue lisää ja katsele kuvia artikkelista…

Marraskuun 2018 kuva kuukaudessa aiheena on siis salamia, eikun ukkonen ja salamat, siis kuvia ”salamista” (salamoista ????). Itse pidän syksystä, myrskyistä, sumusta, valoista ja varjoista, porotuksen ja paahteen sijaan. Kai se vaan on niin, että ne ovat romantikolle ne hienot jutut, siis jos niiden kanssa ei tarvitse päivittäin olla tekemissä ja niitä saa ihailla ”mukavalta” etäisyydeltä. Puhumattakaan siitä, että olisi myrskyllä merellä. Siis myrskyt on kivoja suojasta katsottuna! Tämä on todellisuus, sitä ei kannata kieltää, mutta romantikko minussa innostuu ukkosen puhuessa paatoksella, jos nyt ei ihan suoraan korvaan kailota.


Yllä galleriassa on nyt muutama salamakuva, kyllä ne vaan on äärimmäisen mielenkiintoisia. Ukkosen kuvaaminen ei ole helppoa sekään, tai ainakin se vaatii aikaa. Nämä tässä ovat saldoa monen tunnin kuvauksista ja kuvia oli varmaan kaikenkaikkiaan tuhansia. Ukkosen kuvaamisessa on hasteena se, että et tiedä koska välähtää, joten sinun on pidettävä kenno auki, siis kamera kuvaamassa mahdollisimman paljon. Yllä olevat ovat siis saldoa useamman tunnin urakasta. Täytyy siis turvautua tekniikkaan ukkosta kuvattaessa. Kuvaus onnistuu niin, että osaat suurin piirtein arvioida mihin salama iskee, tai missä se voi näkyä hyvin ja lukitset kaikki siihen valmiiksi, pistät kameran ottamaan tavallaan timelapsea, mahdollisimman lyhyellä kuvien välissä olevalla ajalla ja mahdollisimman pitkällä tai sopivalla valotusajalla. Tukeva jalusta tai alusta on tietenkin oltava myös ja suojaa, myrskyssä usein tuulee ja ropisee. Hankalaksi ukkosen kuvaamisen tekee myös se, että valotusolosuhteet muuttuvat usein radikaalisti myrskyn aikana, joten sarjoista ei kannata tehdä liian pitkiä, näin voit nopeasti muuttaa valotusta sarjojen välissä, kameraa ei siis voi jättää kuitenkaan yksin… Yllä olevat kuvat on siis otettu tähän tyyliin. Toivottavasti ne miellyttävät.

Kuvia on myös käsitelty vähän eri tyylisiksi, näin yritettiin saada ukkosen eri aspekteja esille, myrskyn eri fiiliksiä yms. Enjoy!

Thematics