MiMaVeSuunnitteleeJaKuvaa -web©

Loading...

Groove

Webdesigndroid image/svg+xml Webdesigndroid MiMaVe.design.photo All rights reserved

Kuva kuukaudessa Maaginen maailma

Maailma on ihmeellinen paikka!

Joulukuun 2018 kuva kuukaudessa aiheena on maaginen maailma, tai oikeastaan luonnon ihmeellisyys. 

Näissä kuvissa on haettu sitä ”oho” -fiilistä. Lisää kuvia ja höpinää artikkelissa.

Ihmetys ja kumma: vähän vaihtaa näkökulmaa ja perspektiiviä ja ympäriltämme aukeaa aivan uusia ihmeellisia maailmoja. Näiden kuvien tarkoitus oli tehdä fantasiamaailmoja oikein olan takaa, mutta kuvat ovat kuitenkin ihan luonnosta ja luomuja, tietenkin ”taiteellistakin” jälkikäsittelyä on tehty raakamuuntimessa. Tarkoitus oli tehdä kuvia, jotka oikeasti aiheuttavat ihmetystä. Kuinka tässä onnistuttiin se on sinun arvioitava.


Valovalovalovalo, valovalo, valovalovalo, valo, valovalo, vaaaaaalo, valo. Valo on kaiken a ja å, alfa ja omega, alku ja loppu. Valo on se elementti, joka luo tunnelman, muotoilee kohteet jne. jne. Valon käyttö korostuu erityisesti ”maaginen maailma” kaltaisissa kuvissa. Näissä on siis kikkailtu salamalaitteella ja kevyellä ”makroilulla”. Jos tällainen kuvaaminen kiinnostaa niin valmistaudu kastumaan ja kärsimään äärimmäisen epämielyttävistä asennoista, mutta kyllä ”kärsimyksestä” saa palkinnonkin: hämmästyttäviä maisemia. Pelkät kuvat eivät kuitenkaan vielä riittäneet, vaikka ne olivat raakoinakin ihan makeita, vaan nyt oli tarkoitus fiilistellä oikein kunnolla ja voin sanoa, että ei ole helppoa. Yritin siis luoda kuvia, jotka veisivät hetkeksi jonnekin aivan muualle, toiseen maailmaan ollen samalla kuitenki täällä.

Pienet erot säädöissä voivat vaikuttaa todella paljon kuvaan ja kaiken lisäksi niitä ei edes oikein näe, ne enemmänkin tuntee? Ongelmalliseksi tämän tekee se, että vaikka käytössä on hyvä kalibroitu näyttö DELTA-E keskiarvo aina siinä 0,6-0,7 välillä, eikä löydy suurempia hyppyjä arvoissa, ihmissilmän sanotaan erottavan 2 suuremmat erot tällä asteikolla, on ongelmakohtia muuallakin… Käytössäni olevan näytön pitäisi olla reunoillakin todella hyvä, sävyt ei siis vaihtele, kuin todella vähän näytön eri osissa. Tämä voi olla isokin ongelma ”hyvissäkin” näytöissä. Kokemukseen vaikuttaa kuitenkin monta muutakin tekijää. Uskon kuitenkin saaneeni kuviin jotain maagista, toivottavasti saatte niistä myös jotain irti. Ongelma kun on se, että jos kuvia katselee laitteella, jonka sävyt, kirkkaudet ja muut heittelevät sinne tänne, voiko kokemusta pitää oikeana. Tämä on digiajan ongelma. Printissä tätä ei olisi samalla tavalla, tietenkin valo vaikuttaa tässäkin kokemukseen, mutta periaatteessa kuva on sama. Kysymys kuuluukin onko tällä ongelmalla mitään merkitystä. Sillä on mielestäni aivan valtavasti merkitystä, jos kyse on valokuva-, video-, ääni- yms. tuotannoista, ainakin jos haetaan fiilistä, eikä vain ”asioita” ja yritetään tehdä hienompaa ja syvällisempää jälkeä. Tässä siis pieni pähkinä pureskeltavaksi. 

Toivottavasti kuvat vievät maagiseen maailmaan, joka kuitenkin on ihan nurkan takana…

Thematics