MiMaVeSuunnitteleeJaKuvaa -web©

Loading...

Groove

Webdesigndroid image/svg+xml Webdesigndroid MiMaVe.design.photo All rights reserved

Verkkosivujen taustavideon testauksen tuloksia

Webdesign -sivuhan sai testimielessä taustavideon. Nyt tätä webbisivujen taustavideota on testattu kohtuumäärin ja kohtuuhyvin se näyttäisi toimivankin. Joten taustavideo tulee kyllä osaksi työkalu- ja suunnittelupakkia tulevaisuudessa ja se tarjoaa kiehtovia mahdollisuuksia. Yksi hedelmäinen ongelma kyllä ainakin tuli esiin…

Lue lisää testailusta artikkelista.

Ongelmia siis kuitenkin löytyi ja kuinka ollakkaan iossista. Ios on tukevasti bugi/kummallisuuskärkipaikalla ja on aika suurella etu(taka)matkalla muihin nähden. Ei minulla mitään iossia vastaan ole, käytän itse iossia kohtuu paljon, kyse ei ole siis uskontunnustuksesta tai väärässä leirissä olemisesta, vaan ihan realiteeteista. Mahdolliset iossin ongelmat oli kuitenkin jo tiedossa videotaustan sikiämisvaiheessa (niitä oli ”kirottu” muuallakin), mutta uskon että videoelementeistä tulee yhä keskeisempiä webin tulevaisuudessa, joten aiheeseen oli syvennyttävä. Ajatelkaas, ääni, video, animaatio, grafiikka, sisältö ja käytännöllisyys ja muu design toimivana verkkosivukokonaisuutena, ihan aivonystyrät värisssseeee, ku vaan ajattelee mahdollisuuksia. Positiivisena yllätyksenä tuli kuitenkin se, että ipadeillä (ios) taustavideo kyllä toimii niin kuin pitää. Ongelmat ovat siis iphoneissa. Niissä ei toimi taustavideo ollenkaan. Videon saa kyllä pyörimään videona, joka täyttää koko puhelimen näytön ja sen saa kyllä pysäytettyä ja näin ”vaihdettua” taustakuvan sivulle, mutta taustalla pyörivää videota ei ainakaan näillä näkymin saa tässä muodossa, josko joku ratkaisu löytyisi tai ”omenaporukka” tekisi asiat toisin…


Yleisesti ottaen voi kyllä olla tyytyväinen: verkkosivujen taustavideo toimii ainakin android, linux, win, mac ja ipädeillä (ios) ja useilla eri selaimilla, eli iphone pröbleemä ei vaikuta kokonaisuuteen, eli videotaustoja ja kikkoja pukkaa…

Kyllä kehiteltävää vielä riittää, mutta taustavideo verkkosivuille näyttäisi olevan kyllä yleismaailmallisesti ok, vaikka älytelkkarit ja niiden käyttikset/selaimet ovat kyllä ihan oma savottansa sitten… En sitten tiedä kuinka erityisen vanhat ja graafikan suhteen hitaat laitteet tästä selviytyvät. Taustavideo ei näytä aivan kamalasti edes vaikuttavan sivun latausaikoihinkaan, vaikka tätä aluksi pelkäsin, tietenkin tämä riippuu myös materiaalista ja laajuudesta…

Testailtu videotausta verkkosivuille.