MiMaVeSuunnitteleeJaKuvaa -web©

Loading...

Groove

Webdesigndroid image/svg+xml Webdesigndroid MiMaVe.design.photo All rights reserved

Kuva kuukaudessa Linjoja luonnossa

Tammikuun 2019 kuva kuukaudessa aiheena on linjat luonnossa, siis tavallaan luonnon ”abstrakti” kuvaaminen…

Lisää ”abstrakteja” linjoja kuvien ja höpinän muodossa löytyy artikkelista.

Tarkoitus oli etsiä luonnosta abtraktiota vähän tyyliin Kandinsky, Rothko, ehkä jopa Pollock. Kuviin on siis haettu vahvoja muotoja ja linjoja, mutta koska kyse on luontokuvista ovat abtraktit muodot kuitenkin aika hienovaraisia. Vesi ainakin tarjoaa liikkeellä, muodoilla ja heijastuksilla ehtymättömän aarreaitan. Mutta kun luonnossa ei ole hirveästi pelkistettyjä muotoja, on katsojan ne löydettävä…Myös kuvien ”kehitysvaiheessa” lähtökohta oli hakea näitä muotoja, todella hienovaraista puuhaa…

Mielenkiintoista abstraktioon pyrkivä kuvaaminen ja havaitseminen, siinä joutuu kaivelemaan yllättävän paljon sielua ja alitajuntaa yms. Nämä ovat ehkä enemmän ”taiteellisia” kuvia ja voidaan luokitella ehkä jopa ”fine art photography” -kategoriaan tai tämä on ainakin osittain pyrkimys. Siis valokuvia taideteoksina ja kokonaisuuksina asioiden kuvaamisen sijaan. Arvioi sinä lopputuloksia…


Uudella kertaa taas uudet kujeet, mutta kyllä näistä kuvista opittu tulee ainakin osittain siirtymään myös muihin kuviin ja kehitystä toivottavasti tapahtuu kokoajan. Mielestäni kuvan, oli se sitten mikä kuva tahansa, on pysäytettävä ja tarjottava jotain, jotain enemmän, tai tämä olisi ainakin tarkoitus…