MiMaVeSuunnitteleeJaKuvaa -web©

Loading...

Groove

Webdesigndroid image/svg+xml Webdesigndroid MiMaVe.design.photo All rights reserved

Kuva kuukaudessa Lumoavat kaislat

                          Valo maalaa kaisloja ja kaislat maalaavat varjoja...           Kauneus on siellä mistä sitä etsii...           

Uusi kuukausi ja uudet valokuvaukselliset väkerrykset tarjolla. Huhtikuun 2019 kuva kuukaudessa pohditaan visuaalisesti ja kerronnallisesti kaislojen ihmeellisyyttä. Kaislat ovat aikalailla taiteellisesti maustettuja, joten ei muutakuin fiilistelemään…

Lisää kuvia ja jorinaa artikkelissa, klikkaa linkkiä alla!

Kaislat eivät varmaankaan tule heti ensimmäisenä mieleen kun ajattelee taiteellisia mahdollisuuksia ja inspiraation lähteitä, mutta mitäpä vielä… Kaisloilla on ominaisuuksia, jotka tekevät niistä äärimmäisen mielenkiintoisia ja kaiken lisäksi ne ovat yleensä ympäristöissä, joissa ”kehykset” vaihtuvat sään yms. mukaan. Mietippä tätä: kapea usein pystysuora viiru, joka suhteutuu toisiin linjoihin, haituvana tanssiva pää ja sävyt vaalenvihreästä, ”sinisen vihreään” ja aina ”okraan” asti ja lisäät tähän vielä herkkyyden tuulelle, vedelle ja valolle. Enään ei siis varmaan ole ihan uskomatonta, että arkinen, yleensä joukkoon katoava kaisla on äärimmäisen mielenkiintoinen kohde ainakin valokuvauksen näkökulmasta.

Nämä kuvat eivät pyri suoraan valokuvaamaan kaisloja kaisloina, vaan kyse on enemmän ehkä taiteellisemmista kuvista ja enemmän genrestä ”Fine Art Photography”. Kuvissa on käytetty kuvausteknisiä kikkailuja ja myös tyylillisiä ja taiteellisia keinoja kuvien ”kehityksessä”. Toivottavasti kuvat miellyttävät ja tuovat esiin kaislojen monet kasvot…


Kuten ylläolevista kuvista näkyy taipuvat kaislat moneksi, siis huom. taipuvat. Kaislojen leikki tuulessa tai kestävyys myrskyssä voi olla hämmentävän kaunista. Kaislat ovat valon suhteen todella antoisia: runkojen viivamaiset varjot, yläosan valonläpaisy ja heijastusominaisuudet ovat kiehtovia. Valotusaika ja syväterävyysalue ovat keskeisimmät keinot näissä kuvissa, mutta ennen kaikkea kyse on siitä kuinka ympäristö vaikuttaa kaislaan ja siitä kuinka saat nämä mahdollisuudet parhaiten hyödynnettyä… Valo maalaa kaisloja ja kaislat maalaavat varjoja… Kauneus on siellä mistä sitä etsii… Uudet kujeet taas uudella kertaa.

Nauttikaa kaislojen kauneudesta!

Thematics