MiMaVeSuunnitteleeJaKuvaa -web©

Loading...

Groove

Webdesigndroid image/svg+xml Webdesigndroid MiMaVe.design.photo All rights reserved

Kuva kuukaudessa Voihan perhonen

Kesäkuun 2019 kuva kuukaudessa aiheena on perhonen. Alunperin aiheena piti olla jotain aivan muuta, mutta oli melkein pakko lätkästä nämä kuvat tähän nyt. Vastaan tuli nimittäin yksi kauneimmista perhosista mitä ikinä muinoin olen nähnyt.

Voihan perhonen olla kauniimpi alhaalta päin… Lisää kuvia ja turinaa artikkelista.

Näin kesän aluksi oli pakko vähän kesätunnelmoida, eihän tällaisia kuvia voi talvellakaan lätkästä esille, joten… En ole mikään perhoshemmo tai ötökkätyyppi muutenkaan ja mielestäni, jos rehellisiä ollaan, niin suurin osa aihealueiden kuvista on aika tylsiä. Kyllähän ne voivat olla mielenkiintoisia yms. mutta se, että kuvataan jotain läheltä ja nähdään joitain ”uusia” yksityiskohtia ei minua sinällään pistä suoranaisesti kirkumaan innosta… Mutta niinkuin kaiken valokuvauksen laita on, on valo tässäkin kaiken A ja Å, Älffä ja Öömega, siis alku ja loppuhuipennus.

Yleensä se on se valo, tai sen käyttö, joka tekee keskeisen osan kuvan estetiikasta. Perhosten tapauksessa näin oli myös laita, aika suora kova valo ja vaikka perhoset ovat kauniita ja ympäristö kaunis ja kaikki olisi skarppia yms. ovat kuvat mielestäni kuitenkin tylsiä… Toinen näkökulma, haetaan estetiikkaa… Päältä ruma sisältä kaunis, tai päältä perus, mutta alta osittaiseen vastavaloon kuvattuna ja näkymä oli kuin sadusta, en voinut uskoa silmiäni, melkein tuli tippa linssiin, tai siis tulikin, kova auringonpaiste, vastavalo ja kovaa siristelyä, niin eihän se mikään ihme ollut ???? , mutta olihan se ötökkä kaunis… Toivottavasti sain irti sen mitä piti ja pystyi. Kyllä muutama kuva mielestäni toimii ihan kivasti. Kuvissa on kaksi eri perhosta, joista toinen on aika perus, mutta toinen vei minut matkalle kauneuteen, jota en ollut ennen nähnyt. Mitään hajua siitä ei ole, että mitä sorttia nämä ovat ja kuuluuko kaunottaren siipien olla näin ”repaleiset”, mutta mielestäni ne vain korostavat sen kauneutta ja hienostunutta, hentoa, estetiikkaa…


Kuten varmaan katsoja huomaa on kuvissa käytetty myös vähän taiteellisempia vapauksia kuvatessa ja kehityksessä, toivottavasti ne miellyttävät silmää, sielua ja sydäntä. Nauttikaan kesästä…

Uudella kertaa taas uudet kujeet!

Thematics