MiMaVeSuunnitteleeJaKuvaa -web©

Loading...

Groove

Webdesigndroid image/svg+xml Webdesigndroid MiMaVe.design.photo All rights reserved

Hyvää joulua 2019!


Kuvat ovat luomukuvia, eli ei photaria, gimppiä yms. Jos kiinnostaa enemmän miten ne on tehty niin artikkelissa selitetään tätä tarkemmin…

Jos viime vuoden joulukortit taiteilivat valon ja varjon avulla hakien tunnelmaa enemmän tuolta varjon puolelta, tai ajatuksella valo pimeydessä, tällä kertaa on haettu fiilistä enemmän sieltä highkeyn puolelta, eli valkoisempaa pukkaa. Tai oikeastaan monissa paikoissa jopa valkoista palaa puhki…

Olemassa oli jo sielun syövereissä ???? valmis visio siitä miltä kuvan pitäisi näyttää: vähän alaviistosta, erittäin lyhyellä syväterävyydellä erittäin vaalea lumifiiliksinen kuva. Ja ei sitten muutakuin väsäämään… Kuvat on otettu siis aikalailla studio-olosuhteissa. Apuna pari salamaa ja snootti/hunajakenno ja softboksi. Valo on ihmeellinen asia, mitä enemmän valokuvauksen kanssa väsää sitä enemmän valon taiteeseen ihastuu. Näissä kuvissa oli vähän samalla tarkoitus tutkiskella valkoisen paukuttamisen/puhki polttamisen mahdollisuuksia. Tätä osaa pitää vielä tutkiskella paljon eteenpäin, mutta kyllä sekin antaa mielenkiintoisia mahdollisuuksia.

Kuvat ovat sitten saaneet yhtä jos toisenlaista rakkautta raakakuvamuuntimen avulla, eli kuvissa ei ole mitään tasoja tai vastaavia, eli kaikki on yhdessä kuvassa, tietenkin teksti on siihen lisätty päälle, mutta muuten kaikki on kuvattaessa väsätty tai säädöillä kaivettu kehitysvaiheessa.

On valokuvaajalle aikalailla mielenkiintoista hakea näitä ”efektejä” jo kuvauksen aikana, asioita joutuu miettimään aikalailla erilailla kuin jos kuvan rakentaisi tasoilla photarissa/gimpissä. Sinun pitää tavallaan ajatella sitä, mitä kuvasta saa kaivettua esiin ja sen mahdollisuuksia…

Hyvää Joulua kaikille ja niille jotka ei joulusta hirveästi perusta toivotaan talvipäivän tasauksen fiilistelyä (pimeästä kohti valoa, siitähän siinä on perimmiltään kysymys) ja tietenkin kaikille myös valokuvausintoa!

Thematics