MiMaVeSuunnitteleeJaKuvaa -web©

Loading...

Groove

Webdesigndroid image/svg+xml Webdesigndroid MiMaVe.design.photo All rights reserved

Uutta MiMaVe-Design-Photo videota ja musaa

MiMaVe-Design-Photo youtube-kanavalla on uusi monimediaalihömpötys, eli 4k-videota tarjolla ja ihan ikiomaa videota varten sävellettyä musiikkia. Käykääpä vilkuilemassa: The Moon with Galactical voices by MiMaVe-Design-Photo. Alla vähän vielä ”teoriaa” suomeksi…

Elikkästä joo, homma alko niinku niin, et testailin vähän megasuperisozoompokkarikameraa, joka on 4k-taitoinen. Kattelin vähän kuinka se pystyy piirtelemään kuuta ja lopputuloksena oli aika makeeta videomatskua 4k:ssa. Itessään kameran tuottama matsku nyt ei oo ihan mitään supermahtavaa, mutta käytin ympäristöä ja kameran automatiikan oikkuja apuna. Ja kun tarkastelin niitä vähän tarkemmin niin aattelin, et näistä pitää kyl jotain tehä ja kuinkas muuten ku siinä se oli työn alla aina välillä silloin tällöin kdenlivessä. Ja koska kuu nyt ei kovin hirveesti ääniä päästä niin sehän tietenki vaati sitten myös ääniraidan (DAW: Ardour), jossa sitten lopulta päädyin kuoromusaan tai tässä tapauksessa ku takataskussa ei oo kuoroo, niin digiääntelyt sai kelvata… Aika makee siitä kai tuli, mut toi ääni aiheuttaa aina harmaita hiuksia. Tykkään hirveesti äänillä leikkimisestä ja miksaamisesta, mut aina ku työskentelytilasta joutuu pukkaan käyttömatskuu on se pettymys, mut kyl toiki mun mielestä paikoitellen toimaa erityisesti kuvan kaa ja kunnon laitteilla (hyvät kuulokkeet varmaan paras), mut kyl siitä vaan aika paljo hienouksia jää matkanvarrelle ja viboista paras potku haihtuu, ku pitää desimoida infon määrä. No ehkä en osaa vielä tarpeeks, sekin voi olla syy, mut ”poljentomusa” on sata kertaa helpompaa saada toimiin kökkösempänä ku tällänen, mis pienetkin nyanssit voi tehä ison eron. Tietenki jos vois käyttää vaik kuinka paljo aikaa ja jos olis älyttömästi laitteita vois pukata testejä ulos ja testailla mooooonilla eri laitteilla kokoajan… Laadundesimointipröbleemä pätee tietenki myös kuvaan, mut ei lähellekkään niin pahasti… Ongelmana on tietenki se että tässä videossa käytetään ”kohinaa” tai kuvan noisea niin videoissa kuin jälkikäsittelyssä ”taiteellisena efektina” ja ku tätä sitten gookkeli/tube muuntelee ja pakkailee niin eihän se sitä kohinaa pidä osana sisältöä vaan roskana, joka pitää mahdollisimman hyvin poistaa ja jossa säästää kaistaa niin eri versioissa voi olla aikastalailla rumiakin artifakteja, mut minkäs teet…

Kyl kai se pelittää kuiteski, enjoy.

Thematics