MiMaVeSuunnitteleeJaKuvaa -web©

Loading...

Groove

Webdesigndroid image/svg+xml Webdesigndroid MiMaVe.design.photo All rights reserved

Kuva kuukaudessa Aurora Borealis

Elikkästä tässä kuussa on aiheena repolaisen tulistunut hännän heilautus, elikkästä niinku revontulet tai globaalin sivistyneistyneesti Aurora Borealis.

Lisempää kuvempaa ja lötinää artikkelissa, kliketiklik ja täbetitäb…

Taas on jokasyksyinen sielullinen innoitus huipussaan kun pimenee ja voi nähdä ja fotografeerata kaiken kaltaisia vähän elegantimpia sävyjä ja juttuja, niinku revontulia , sumua , valon leikkiä etc. Näihin kaunokaisiin pääsin taas osalliseksi jo heti aika syksyn alusta, really nice, juhuu! Kylhän sitä useampi yö tuli taas hytistyä hämärää ja taivaiden ja maan ilmiöitä ihaillen. Yhtenä yönä oli vielä ihan kohtuullisia revontuliakin tarjolla ja kirkas sää, vaikka melkein täysi kuu heitti kyllä mausteensa soppaan, mutta oikeasti sen avulla sai aika maistuvia juttuja aikaan ku se tuli takavalona revontuliin nähden…

Oli sitten myös toinen hyvä/huono asia nimittäin sumu. Mun mielestä sumu on yksi kaikkein kauneimmista kuvattavista kohteista, tai ei sumu, vaan se mitä se tekee valolle ja ympäristölleen, mutta sillä on myös haittansa… Kun pitäis saada revontulia selkeästi näkyviin niin sumu tekee siitä vähän hankalampaa, no sitäki voi tietenkin käyttää luovana elementtinä, et… Mut sitte se ei niin kiva juttu! Melkeen joka kuvan jälkeen pitää olla hinkkaas linssiä/linssejä räteillä ja kun timelapse-juttuja tai pidempiä valotuksia pitää yrittää tehä nii ei oo kulkaas pojat ja tytöt ja kaikki siltä väliltä ja reunoilta meinaan helppoa. No se pitää vaan ottaa huomioon, mut en kyllä muista aivan tällasii sumui, siis näin märkää. Kameran jalustatki oli siis aivan litimärkiä: Eihän metalli voi olla litimärkää, no kyl se vaan voi! Ne siis oli tavallaan märempiä ku ne olis ollu veteen upotettuna, et en tiiää. Eli ei riittänyt linssin pyyhkiminen kokoajan, vaan myös kameroita piti kokoajan kuivata, eli taskut oli täynnä mikrokuituliinoja ja paperia yms. Pitää vaan toivoa, ettei laitteet menny aivan pilalle tossa, luulen että sateessakaan ei ois ollu märempää, pisarat ku valuu ja tollanen sumu kietoituu kaiken ympärille… Oli tos yks kerta samankaltainen (hile huntu) , mut se sumu jääty tai oli jäistä niin se ei ollu niin märkää, mut oli taas vähä kohtalaisen kylmä silloin…

No kuiteski tossa on jotain saldoa, enjoy!


Eli tollast tarjontaa tällä kertaa, toivottavasti sitä saa tän talven/syksyn/kevään aikana lisää revontulikuvia. Mut kylhän niitä varten saa yleensä vähän vaivaaki nähdä, et…

Thematics