MiMaVeSuunnitteleeJaKuvaa -web©

Loading...

Groove

Webdesigndroid image/svg+xml Webdesigndroid MiMaVe.design.photo All rights reserved

Kuva kuukaudessa Varis osa 3

Lissää variksia, eikö ne lopu koskaan, no eihän ne lopu ikinä koskaan, niitä on kaikkialla ympyrä ympäriinsä… 😀 Nojoo eli tässäkin kuussa aiheena on varikset.

lintu, lento, varis

Lisää variksia ja raakuntaa ihte artikkelissa klikkaa, scrollaa, tai täbbelöi riippuen siitä mistä ilmansuunnasta oot tähän päätynyt…

Oon tässä funtsinu syntyjä syviä ja yrittäny aiheuttaa aivokuorenväristyksiä variksien suhteen ja rupesin miettiin niitten ääntä, et mikähän se pointti on ku se on tollanen? Suurin osa linnuista ku yrittää ainaki ääntelehtiä nätisti, tai ihmisten korvaan nätisti (ja kuinka paljo ne oikeesti sitä yrittää on ?), mut varikset juttelee kyllä oikeesti aika rumasti… Mut niitten ääni kyllä kuuluu aika erilailla, kaikuu paremmin, kuuluu kauemmas, selkeemmin? Kyllä tossa viimekesänä/syksyllä oli yks, joka melkeen kuulosti ihan nätiltäki, siis se sointi ja siinä ehkä oli joku sävelki ja mietin moneen kertaan et mikä lintu toi on mut varishan se oli, josko se varistenki ääni muuttuu iän mukaan ja jokuhan tossa äänessä on ollu evoluution kannalta tärkeetä, ehkä varisemännät tykkää raspiäänisistä tupakinkorventamista ja krapulaisista varisherroista… 🤪

No mistä minä tiedän, en mistään, sen takia arvuuttelen… 😁 Mut en ois yhtään yllättyny, jos raakunnalla olis jotain tekemistä juttelun ja sen kuuluvuuden, äänteiden selkeyden suhteen jiinnneeepiste, melodisemmat ku helpommin hukkuu sit ympäristöönsä… Meinaan, et variksen ääni kuuluu kauas ja on aika dominoiva… Eli ku varis huikkaa toiselle kilsan päästä, et tere Jooseppi tääl ois safkaa sullekki, kiinostaako? Jooseppi varis vastaa: tere Vilperi kyl kelpaa tuonko jotain? Vilperi varis vastaa: pari (varikset on hyviä laskemaan) mustikkaa ois hyvä mauste (ja kulinaristeja). Jooseppi: Åke!

Vapaaasti variksennettuna: Krääk krakkraah kraaahkkrä kräkrä kraaks kräks graahgraah? Krääk krääahki krää grää Krääkki krak? Krakk graahkk Krääk graag gra. Krääkrää. 😜 No joo kuvat sanoo enemmän ku sanasepon viis sanaa vai kui se oli…


Muuten yks juttu mikä variksien kuvaamisessa on aika hienoa on se, et niistä tulee aikastalailla makeita liikeepäterävyyden kaa, niinku nois on parissa, toimaa ainakin mun mielestä….

Lisää variksia taas ens kerralla, siis en tiiä mut mä kyl tykkään niist.. Krääk!

Thematics