MiMaVeSuunnitteleeJaKuvaa -web©

Loading...

Groove

Webdesigndroid image/svg+xml Webdesigndroid MiMaVe.design.photo All rights reserved

Kuva kuukaudessa Lens flare

Pilallemennyt???kuva vaiko eikö, jooko? Lens flaret on usein sellaisii mistä linssinvalmistajat haluavat päästä eroon ja kuvaajat eivät halua niitä kuviinsa pilaamaan niitä jne. Mutta, entäs jos lens flarea (eli ~valon heijastuksia linssielementeissä) käyttää tarkoituksenmukaisesti?

Lisää linssivalopallukoita ja höpinää artikkelissa kliketi klik täbetitäb

Eli vihdoin päästiin eroon niistä mustikkapiirakan variksista ja päästiin uusiin kuva kuukaudessa aiheisiin, eli toukokuun 2021 kuva kuukaudessa aiheena on lens flare, ja ei siis mokana, vaan ihan tarkoituksenmukaisena maagisten efektien aiheuttaja 😀, eli saa mokailla ihan luvalla… 🤪 No ei kai, tässä on kyl mokailu aika kaukana, jos aikoo saada lens flare-kuvista jotain järkevää aikaan, koska siinähän tavallaan tuhoat ja poltat puhki sitä tietoa mitä olisi tarkoitus käyttää… Eli varaudu siihen, että jälkityöstö vaati sitten aikalailla, eli klik klik valmista -ei tod. toimi tässä tapauksessa. No mähän en muutenkaan kovin paljon perusta klik klik valmista -valokuvaamiselle, se ei ole mun mielestä ees valokuvaamista. Jos kiinnostaa filosofiaalis-teoreettis-perusteelliset perusteet mun ajatuksista valokuvaamisesta niin lukase toi hapatus, siis aivofermentointi 😜 (mitä valokuvaus?).

Noh asiaan, jos olen oikein ymmärtänyt niin lens flare muodostuu siitä kun valo poukkoilee linssielementtien sisällä/välillä ja aiheuttaa mitä ihmeellisimpiä värivääristymiä yms. Linssivalmistajat ja pikselikyylävalokuvaajat haluavat linssipinnoitteilla yms. välttää näitä viimeiseen asti, mutta tällaiset vähän hörhömmät valokuvaajat kuten mää (eli mie, siis minä, joka tätä kirjoitan) voivat innostua lens flareista oikein kunnolla, jihuu vuhuu, aika mahtava 🤪. Mutta onhan se niin, että jos sun pitää saada puhdas kuva niin lens flare voi sen pilata ihan täysin, silloin pitää tulla toisena ajankohtana tai jos motiivi sen sallii niin liikkua vähän tai kääntää linssiä. Mutta kuinkas ollakkaan näissä kuvissa sitä linssiä ja kameran asetteluja on ihan laitettu niin, että saadaan makeeta flarea ja asetuksetkin sen mukaan…

Eli lens flarella voi saada aika makeita maagisia fiiliksiä kuviin, mutta kyllähän se kikkailua vaatii puhumatta/ääntelehtimättäkään sitte jälkikäsittelystä…


Ongelmia on siis tiedossa jälkikäsittelyssä: puhkipalaneita kohtia, liian tummia kohtia jne. jne. Eli näitten flare kuvien kaa on tasapainoiltava sen suhteen mitä ”kakkaa” ja kuinka paljon sitä itteään kuvaan jättää ja miten, koska sitä tulee jäämään tai en ainakaan ite vie osaa kaikkea poistaa ja siistiä, ja eikö ite flaren pointtihan oo se ”kakka”? Nojoo voishan sitä kuvankäsittelyllä tehä vaik mitä, mut se ei ois enää flaren kuvaamista tai sen käyttämistä osana kuvaa. Eri linssit tuottaa erilaisia flareja, jotku nätimpiä ku toiset, et tääki vaikuttaa. Nää kuvat ei siis oo suoraan kamerasta, se ei ihan toimi niin ja ne on siis käyny läpi aika monimutkaisiakin säätö/nippeli/näppeli -prosesseja in The raakakuvamuunnin (Darktable, I love it!), eli raakakuvia, onko niitä muitaki? 🤔

No toivottavasti teitiäkin fiilistyttää nää kuvat, mua ainaki! 😀 Onhan niissä ongelmansa, mutta se on tän sortin kuvien suola…

Josko sitä ens kerralla olis taas uusia kuvia, ei ainakaan variksia… 😁

Thematics