MiMaVeSuunnitteleeJaKuvaa -web©

Loading...

Groove

Webdesigndroid image/svg+xml Webdesigndroid MiMaVe.design.photo All rights reserved

Monimedia


MiMaVe-Design-Photo Multimedia in English

    Tervetuloa sivulle, jossa mediamuodot yhdistyvät!   

Tällä sivulla esitellään multimedia -paketteja, siis eri mediamuotojen trans-, inter- ja metaesiintymiä: suunnittelua kaikilla mausteilla, tai tämä olisi ainakin tarkoitus. Scrollaa sivua alaspäin. Suoraan MiMaVe.design.photo youtube -kanavaan pääsee tästä.

Jos tekstejä on hankala lukea, voit kokeilla varjostinta klikkaamalla oikean alareunan aurinkolasilaatikkoa. Se tarjoaa myös leikkikalun sävyistä kiinnostuneille.

Winter Waters 4k-videota ja puhallinkvartetti

MiMaVe.Design.Photon youtube-kanavalla on 4k-video vedestä ja lumesta, tarjolla on hienoa kuvaa ja timelapsea ja tämä kaikki on vielä ornamentoitu tähän tarkoitukseen sävelletyllä musiikilla. Kaikki MiMaVe.Design.Photon käsialaa, oikeudet pidetään. Katso ja kuuntele video, joka vie sinut maagiseen ja mystiseen paikkaan: Winter Waters. Tuossa seuraavassa blogi-kirjoituksessa on syvempää keskustelua videosta, ohjelmistoista ja työprosessista yms. Winter Watersista blogissa. MiMaVe.Design.Photo mitä vain: ääni, kuva, video etc. Multimedia.

Musiikkivideo MiMaSoundWaVes: RiverSerpentineGuitarra

MiMaVe.Design.Photo on visualisoinut MiMaSoundWaVesin musiikkia videon muodossa.

Pätkä on melkein 22 -minuuttia pitkä, joten materiaalia tarvittiin aikalailla. Videolle tehtiin alku- ja loppuanimaatiot. Nämä animaatiot eivät ole mitään kovin ihmeellisiä: erilaisia heijastuksia, emissiota, lasipintoja yms. Pääpaino oli musiikin visualisoinnissa ja narratiivin toteuttamisessa. Kuvamateriaalia on eri vuodenajoilta: Suomen pohjoispuoliskalta ja aina pohjoismaiden arktisilta alueilta asti. Heti alusta oli selvää miten videota lähestyttäisiin, vettä, vettä ja liikkuvaa vettä. Liikkuvaa vettä eri nopeuksilla ja eri muodoissa. Tarkoitus oli kertoa tarina musiikin matkassa. Alustavia kuvakäsikirjoituksia ja ideanarratiiveja tehtiin.

RiverSerpentinen musiikista on varmaan aika vaikea saada heti kiinni, joten kuva johdattelee sävelten pariin. Veden heijastukset ja liike peilaavat musiikkia, näin on ainakin tarkoitus. Videon alkuun oli tarkoitus aluksi laittaa suurempi video/3d/animaatio -kokonaisuus, mutta sen tarkoituksenmukaisuus ja tyylillinen järkevyys kyseenalaistettiin ja päädyttiin askeettiseen ratkaisuun. Video löytyy tuolta MiMaSoundWaVes:RiverSerpentineGuitarra -video by MiMaVe.Design.Photo.


Video on tehty alusta loppuun Blenderillä: siis editit, animaatiot, efektit, kompositiointi etc. etc. Kaikki on periaatteessa tehty saman filun sisällä paitsi master-video tehtiin eri projektissa ulospukatuista png-filuista. Blenderillä pystyy siis tekemään paljon ja vielä paljon enemmän. Materiaali hankittiin kuvaamalla järkkärillä hd-videota ja timelapsea hyödyntäen näin eri linssien mahdollisuuksia, lisää materiaalia saatiin 4k -videosta, joka kuvattiin mobiililaitteella. Näitä sitten yhdisteltiin takoituksenmukaisesti ja kamera-ajot tehtiin animoiden virtuaalista kameraa 4k -videon/ timelapsen sisällä. Videoihin kompositioitiin joitakin visuaalisia efektejä vähän materiaalin mukaan, joissakin on enemmän ja joissakin vähemmän efektejä. Näilläkin pyrittiin luomaan muutosta ja jatkuvuutta, jotta videosta tulisi kokonaisuus, mutta myös tunnelmaltaan muuttuva. Yhtenä kikkana videossa käytetään strobea, siis 24 fps videon jotkin freimit ”jämäytetään”, jotta saadaan vähän erilainen rytmi ja liike kuvaan. Tämä oli aika pikkutarkkaa puuhaa ja piti tehdä monta testiä ennenkuin musiikki, veden liike ja tunnelma toimivat mielestäni oikealla tavalla. Hankalaksi tämän teki tietenkin muutokset musiikissa ja materiaalin tahdeissa. Tarkoitus on, että uppoudut musiikin maailmaan, veden liikkeeseen ja välkkeeseen ja tulet toiselta puolelta kokemusta rikkaampana…

Aina voi parantaa, mutta mielestäni paketti toimii paikoitellen ainakin hyvin…

Aina oppii uutta ja näkeminen ja tekeminen kehittyy ja uusia mahdollisuuksia aukeaa…

The Great Adventures of the WebdesignBoy, siis webbisuunnitteluhäiskän suuret seikkailut alkavat tästä.

Alla on ensimmäinen WebdesignBoyn animaatioseikkailu: The Rogue Menu, siis valikko ”karkuteillä” ;).

Kuten arvata saattaa animaatiota ei pidä ottaa liian vakavasti.

WebdesignBoy pt1 youtube -videoon tästä.


Kyse on testausanimaatiosta. Tarkoitus oli kartoittaa mihin ohjelmalla pystyy. Animaatiota varten on tehty esim. seuraavia juttuja: 2D WebdesignBoy -grafiikka muutettu 3D -muotoon, WebdesignBoy on rigattu (periaatteessa luusto animaatiota varten), animoitu, materiaaleja ja tekstuureja (siis pinnat etc.), valonlähteet, tila (volumetriikka), ympäristö, kompositiointi (värinmäärittelyä yms.), videoediittiä yms. yms.

Toivottavasti animaatio saa edes jonkinasteisen hymyn vireen naamalle. 🙂 Animaatiossa on myös ääntä, joten nappulat kaakkoon… Animaation lopussa voi myös ihmetellä sahasta lähtevää ääntä. Sandvikens Stradivariuksesta lähtevä ääni on mielestäni lumoavaa, vaikka osa ei sitä voi sietääkkään…

Animaatio ja musiikki MiMaVe.design.photo.

Alla olisi multimedia -pläjäys showreelin muodossa…

MiMaVe.Design.Photo showreel youtubessa tästä.

Varoitus! Sisältää ääntä, jonka voi arvioida hyväksi tai kehnoksi, pistäkää siis äänet päälle katselun ajaksi. Kohtuullisilla kuulokkeilla varmaan saa eniten irti, tai tietää ainakin äkkiä laittaa ”mutelle” 😉 . Kyse on valokuvauksen esittelyvideosta ns. showreelistä. Onhan siinä videon ja animaationkin tekoa ja tietenkin äänet ja musiikki. Vaikea tehdä tuollaiseen n. 2,5 minuutin pätkään musiikkia. Liian lyhyt melodisiin virittelyihin ja suurempiin kokonaisuuksiin. En halunnut tehdä teemallista, vaan tunnelmallista, joten toivottavasti paketti nostattaa jonkinasteisia tunnelmia, muutakin kuin epäuskoa ”puppun määrästä” 😀 … Kai se ihan kohtuullinen paketti on mielestäni, mutta paljon parempaa on luvassa. Aina sitä oppii jotain uutta…

Kuvat, video, musiikki ja miksaus MiMaVe.design.photo.


Multimediaa, asiaa!


Textshader for multimedia page image/svg+xml Textshader for multimedia page MiMaVe.design.photo All rights reserved